A világ 10 leggazdagabb háziállata

A gazdagok közül néhányan annyira szeretik a háziállatukat, vagy éppen annyira nem akarják a vagyonukat a törvényes örököseikre hagyni, hogy inkább a kutyájukat, macskájukat teszik gazdaggá, akik ezután hihetetlen kényelemben élnek, minden óhajukat szolgák lesik, és távol maradnak fajtársaik hétköznapi problémáiktól.

Itt a világ 10 leggazdagabb állatának listája:

10. Tinker

Tinker

Margaret Layne, aki egy 586 ezer fontos birtok tulajdonosa volt, és nem volt gyereke, találkozott az akkor 8 éves Tinkerrel, a macskával. Amikor Margaret elhalálozott Tinkerre hagyott a végakartában 100 ezer fontot és egy londoni ingatlant. Tinker azóta is ott él két másik macskával, és a szomszédok gondoskodnak róla és a vagyonáról.

9. Trouble

Trouble

Trouble, Leona Hemsley máltai kutyája 12 milló dollárt örökölt volna Leonától, ha unokái meg nem támadják a végakaratát a beszámíthatatlanságára hivatkozva. Végül a bíróság úgy döntött, hogy a kutya csak 2 millió dollárt kapjon meg, az örökség többi részét az unokák.

Trouble nem régiben bekövetkezett haláláig őrök vigyáztak rá, mert többször is megpróbálták a kutyát elrabolni.

8. Frankie, Ani és Pepe

Frankie

Halálakor gondoskodni akart a kutya és a két macska sorsáról a gazdájuk, ezért a pénzét a szomszédra hagyta azzal a kikötéssel, hogy gondoskodnia kell a kedvenceiről.

Frankie, Ani és Pepe most egy 10 millió fontot érő ingatlanon él, és a szomszéd folyamatosan gondoskodik a kényelmükről.

7. Pontiac

Pontiac

Pontiac két dologról is híres, az egyik az, hogy ő volt Betty White színésznő imádott kutyája, a másik, hogy egy 5 millió dolláros alappal rendelkezik, amellyel a világ egyik leggazdagabb kutyája lett.

Betty White kettesben töltötte a karácsonyokat a golden retrieverjével, és nagyon kellemes napjaik voltak ilyenkor, amit mindketten nagyon vártak egész évben, ezért gondoskodni akart arról, hogy a kutyája és a többi házállata akkor is kényelemben és biztonságban éljen, amikor ő már nem lesz.

6.  Gigoo

Gigoo

Miles és Briony Blackwell úgy döntött, hogy a vagyonát az imádott tyúkjukra hagyja, Gigoo-ra, aki olyan volt nekik, mint a gyerekük. 10 millió dollárt hagytak a tyúkra, aki így feltehetőleg nem jut baromfitársai szokásos sorsára.

5. Tommaso

Tomasso

4 éves korában Tommaso egy kóbor macska bolt, aki Róma utcáin tengette az életét. Aztán találkozott Maria Assuntával, egy olasz özveggyel, aki halálakor 13 millió dollárnyi vagyont hagyott a macskára.  Az ügyvédeknek nehéz dolguk volt, hogy találjanak egy megfelelő állatjóléti egyesületet, akik gondoskodnak Tomassóról és az özvegy ingatlanjairól Olaszországban.

4. Blackie

Blackie

Aki azt mondja, hogy a fekete macskák balszerencsét hoznak, azok nem tudják, hogy a világ egyik leggazdagabb macskája fekete. Blackie 25 millió dollárt örökölt a gazdájától, Ben Reától.

3. Kalu

Kalu

Kalunak a története megragadó. Zaireban egy fához kötözték szegényt, innen mentette meg Patricia O’Neill, Kentmore grófnőjének lánya. Kalu most egy dél-afrikai farmon él és jogosult egy 90 milliós vagyonra Patricia végakarta szerint, amellyel a férjének vágott vissza. Kalunak Ausztráliában is van egy farmja egyébként.

2. Toby Rimes

Toby Rimes

A New Yorkban élő kutya 92 millió dolláros vagyont örökölt őseitől. Még 1931-ben Ella Wendel úgy döntött, hogy 30 milliós vagyont hagy pudlijára.  Azóta  a kutyavérvonal leszármazottakat Toby Rimes

1. IV. Günther

IV. Günther

A világ leggazdagabb házikedvencét IV. Günthernek hívják és ő egy németjuhász kutya. Apjától, III. Günthertől 372 millió dollárnyi vagyont örökölt, akire Karlotta Lieberstein grófnő halálakor szállt a vagyon.

IV. Günthernek van egy háza a Bahamákon, egy Miamiban, ahol Madonna szokott tartózkodni. A vacsorája kaviárból, szarvasgombából és steakből áll. Ez ám a jó élet, nem?