Cat Cafe Budapest

Cat CafeA Bazilika tövében, a Révay utcában nyílt macska kávézóban csak megtűrt vendég lehetsz a hely urai között. 15 menhelyről érkezett gyönyörű macska körül forog itt a világ, a kávézó csak díszlet. Ha ide betérsz, a legkevésbé arra figyelsz, hogy a jeges kávét 900 Ft-ért langyosan kapod.
Furcsa érzés belépni egy vendéglátóhelynek álcázott helyre, ahol már az ajtóban szembetalálkozhatsz a főszereplőkkel, a fenséges megjelenésű, a legkülönbözőbb színekben pompázó macskákkal. Nézd meg, hova ülsz le a több helyiségből álló kávézóban, mert nincs kizárva, hogy az a szék már foglalt, és egy morcos háziúr néz vissza rád borongva a párnás ülőalkalmatosságról.
Ha szeretnéd aktívnak látni a cicákat, inkább este ülj be ide egy kávéra. Délután, amikor a hely előnye az, hogy kevesen vannak, a macskák biztos, hogy elnyúlva alszanak a legelvetemültebb helyeken.
Amikor belépsz, a hely üzemeltetői egyből azzal fogadnak, hogy fertőtlenítsd a kezedet, olvasd el a házirendet és szigorúan tartsd is be, utána rendelj nyugodtan, és érezd jól magad. Jobb, ha ezeken a kötelező formaságokon azonnal túlesel, mert utána úgyis elfeledkezel mindenről, ahogy megjelenik a színen az első lakó.
Ha kicsit is macskakedvelő vagy, és miért ne lennél, ha a város jobbnál-jobb kávézói közül pont ezt nézed ki magadnak, készülj fel rá, hogy egész ott léted alatt bárgyún mosolyogsz és udvarolsz egy téged csak alattvalónak tekintő gyönyörűséges állatnak.


Velem lehet beszélgetniA cicáknak egyébként minden kényelmük meg van itt. A falakon kis polcok, ahonnan kényelmesen lenézhetnek ránk, macskajátszók, macskaházak, sátrak, plüss egerek.
A kávézó kanapéit raklapokra helyezett párnák helyettesítik, így remekül el tudnak előlünk rejtőzni a hely urai, akik egyébként nagyon vegyes társaság. Van, aki látszólag élvezi az emberek társaságát, még „beszélgetésre” is ráveszi magát, van, aki csak elviseli, és van, aki igyekszik tudomást sem venni rólunk.
Bár a hely berendezése kényelmes és hangulatos, mégis feszélyezve érzed magad. Figyelsz minden lépésedre. Nem dőlsz hátra egy percet sem élvezve a kávédat vagy a társaságot, akivel érkeztél. Mindenki izgága, mászkál és keresi az elbújt macskákat, és csak cicákról tud beszélni, és ez a hangulat szinte azonnal rád is rád ragad.
Ha kávézni vágysz és beszélgetni a barátaiddal, keress másik helyet. Ha van otthon saját macskád, egyszeri kalandnak jó, kipróbálni milyen az, ha 15 macska vesz körül. Ha nincs lehetőséged macskát tartani, akkor talán neked való a hely.

Cím: 1065 Budapest, Révay u. 3.

Weboldal: www.catcafebudapest.hu

Nyitva: H-V: 10-22 óra