2013. legnépszerűbb úti céljai

bangkokA Tripadvisor idén is összeállított egy listát a weboldalon megjelent hozzászólásokból, ajánlásokból, visszajelzésekből, melyek a legkedveltebb úti célok a világ utazóinak körében. A lista élén nincs sok meglepetés. Természetesen Párizs és London is dobogós. Új belépő az idén viszont Szentpétervár, Velence, Bankok, Tokió és Rio de Janeiro, akik eddig nem fértek fel a 25-ös listára. “2013. legnépszerűbb úti céljai” bővebben

Görögország magánkézbe adja a kikötőit

Görögország kikötőGörögország, azért, hogy növelje a jacht turizmust, magánkézbe adja több tucat kikötőjének az üzemeltetését.

A privatizációval megbízott állami cég 46 kikötő üzemeltetésére ír ki 6 nemzetközi pályázatot. A kormányzat azt reméli, hogy a kikötők magánkézbe kerülésével megvalósuló fejlesztések jelentősen megnövelik a yacht forgalomból érkező turisták számát és ezzel a turisztikai bevételeket is.

“Görögország magánkézbe adja a kikötőit” bővebben

Dubaiban épül a legnagyobb óriáskerék

Dubai Eye

Dubai EyeDubai csak nem adja fel és továbbra is pályázik az építészeti legekre. Most a világ legnagyobb óriáskerekét tervezi megépíteni.
A Dubai Eye-t idén tavasszal kezdik el a Jumeirah Beach-i tengerparton. 210 méter magas lesz, és ezzel le is körözi a jelenlegi tervekben szereplő, 2015 szilveszterére megnyitó The New York Wheel-t, amely csak 190 m-re fog magasodni Staten Island-en. “Dubaiban épül a legnagyobb óriáskerék” bővebben