Mazsolás kalács

Könnyen és gyorsan elkészíthető fonott kalács. Ha nem szereted a mazsolát benne, nagyon finom nélküle is. Főtt csülök vagy sonka mellé, vagy csak vajas kalácsnak reggelire egy tökéletes kalács.mazsolaskalacs

Hozzávalók:

 

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej (ebből egy deci kell majd az élesztőhöz)
  • 5 evőkanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0,5 kávéskanál só
  • 10 dkg mazsola

 

Elkészítés:


Hozzávalókat összegyúrjuk (élesztőt fel kell futtatni tejben kevés cukor hozzáadásával, és utána mehet a tésztába), meleg helyen kelni hagyjuk, három részre osztjuk, hurkákat sodrunk, befonjuk, kivajazott-lisztezett tepsibe tesszük, tojással megkenjük majd 30-35 perc alatt 185 fokon készre sütjük (nekem hamarabb is jó volt, sütő függő).